Европейската комисия предлага да се създаде специализиран трибунал за разследване 

...
Европейската комисия предлага да се създаде специализиран трибунал за разследване 
Коментари Харесай

ЕК предлага спецтрибунал да разследва престъпленията на Русия в Украйна


Европейската комисия предлага да се сътвори профилиран арбитражен съд за разследване  на закононарушенията на Русия в Украйна, който да бъде подсилен от Организация на обединените нации, съобщи в послание в " Туитър " ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен. Тя добави, че Русия би трябвало да заплати финансови обезщетения за разрушенията, които предизвиква на страната. 

" Вярваме, че е допустимо да се сътвори профилиран съд, който да преглежда експанзията. Знаем, че това ще изисква поддръжката на Организация на обединените нации и на интернационалната общественост, само че имаме вяра, че е допустимо ", обявиха от Комисията. Оттам разясниха, че се преглеждат две благоприятни условия - за специфичен и хибриден арбитражен съд. По втората тематика - за финансовите компенсации, Фон дер Лайен акцентира, че вредите, породени на украинците, се пресмятат на 600 милиарда евро до този миг. 

" Ние сме блокирали 300 милиарда евро от запасите на съветската централна банка и сме замразили 19 милиарда евро от парите на олигарсите. В кратковременен проект можем да създадем, дружно с сътрудниците ни, конструкция за ръководство на тези фондове и да ги влагаме. След това ще ги насочим към Украйна и откакто глобите бъдат вдигнати, Русия би трябвало да заплати напълно вредите, които ѝ аргументи ". 

От Комисията разясниха, че заледяване не значи безусловно конфискуване, а сега се работи по правна рамка, която да обвърже конфискацията със заобикалянето на глобите.  

Засега се планува основаването на специфичен фонд, който да ръководи замразените активи и тяхната възвръщаемост да се употребява за възобновяване на Украйна. При сключване на спокойно съглашение с Русия, парите ще бъдат върнати на притежателите им, в случай че не са направили закононарушения. 

Предложенията са изпратени до Съвета на Европейски Съюз.

 

Russia must pay for its horrific crimes. 

We will work with the ICC and help set up a specialised court to try Russia’s crimes.

With our partners, we will make sure that Russia pays for the devastation it caused, with the frozen funds of oligarchs and assets of its central bank 
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР